Wijn zonder sulfiet kopen

✓ Natuur- & biodynamische wijn

✓ Wijnen zonder sulfiet

✓ Bezorgen Vlaanderen & Nederland

Ben jij een wijnliefhebber en wil je wijn zonder sulfiet kopen? Geniet jij enorm van een lekker glas wijn? Je kunt bij Volatile terecht voor een groot aanbod van biologische wijnen van vergeten druivenrassen. Iedereen kent de klassieke rode, witte en rosé wijnen wel. Maar er zijn duizenden andere soorten wijnen op de markt. Ontdek ons speciale aanbod!

Bekijk onze wijnen

WEBSHOP NEW ARRIVALS


Wijn zonder sulfiet kopen

Er is wijn waar zo weinig mogelijk of helemaal geen sulfiet aan toegevoegd is. Maar wijn zonder sulfiet bestaat niet.

Sulfiet is een verzamelterm voor stoffen die zwavel bevatten. Er zit van nature al een laag percentage sulfiet in wijn, maar het kan ook extra toegevoegd worden. Een wijnmaker voegt sulfiet toe aan zijn wijn omdat het de groei van micro-organismen zoals bacteriën en schimmels onderdrukt. Daarnaast gaat het oxidatie en bruin worden van wijn tegen. Door toevoeging van sulfiet verkrijg je uniformere wijn, de wijnen lijken heel erg op elkaar.

Bekijk onze wijnen

Voor- en nadelen van sulfiet

Toch zijn er wijnen die relatief weinig sulfiet bevatten. Denk maar aan natuurlijke of organische wijn en wijn van hoge kwaliteit. Wijnen zonder sulfiet zijn dan wel weer gevoelig voor oxidatie, onaangename geuren en onsmakelijke substanties afkomstig van bacteriën of wilde gisten. Het extra toevoegen van sulfiet in wijn gaat ten koste van de echte, natuurlijke smaak van de wijn. Het is dus aan jou om te beslissen of je wijn met of zonder sulfiet wilt kopen.

Wijnhandelaar - Volatile

Bestel jouw favoriete wijn online

Zin in een lekkere versterkte wijn of een heerlijke botanical? Of toch liever een flesje rood voor bij een lekker stukje vlees? Loopt het water je al in de mond en heb je besloten dat je toch wijn zonder sulfiet wilt kopen? Haast je dan naar de webshop en shop je favoriete wijnen bij Volatile. Een bezoek aan onze webshop zorgt voor de ultieme wijnbeleving. Bij vragen of opmerkingen neem je contact op met +32476981310.